2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Land Rover Defender


Land Rover Defender (iš pradžių vadinama Land Rover Ninety ir Land Rover One Ten) - tai britų keturių ratų varomas universalus visureigis, sukurtas iš originalaus Land Rover serijos pradėtos 1948 metais.

Nuo 2007 m. pavasario, Defender buvo iš esmės patobulintas, dauguma patobulinimų buvo įgyvendinami, išmetamų teršalų kiekio ir saugumo srityse. Didžiausias pokytis buvo pakeičiant Td5 variklį į Ford Duratorq linijos (AKA) variklį. Dėl šios priežasties Td5 paskutiniai Land Rover variklis pagamintas Solihull. Pasirinktas variklis buvo iš ZSD šeimos, yra 2,4 litro keturių cilindrų kuris taip pat naudojamas labai sėkmingai "Ford Transit versijoje. Variklio tepimo ir sandarinimo sistema buvo pritaikytas naudoti drėgnose, dulkėtose vietose ir išlaikyti tepimą esant ekstremalioms kampų pokyčių amplitidėmis. 122 AG (91 kW) galios lygis išliko tas pats, tačiau mažesnės galios piko greitis suteikė greitesnį pagreitį. Sukimo momentas išaugo nuo 221 LB • ft (300 N • m) iki 265 LB • ft (359 N • m), dėl įmontuoto kintamos geometrijos turbokompresoriaus. Tai suteikia platesnį nei Td5 sukimo momentą: nuo 1500 rpm iki 2000 rpm. Land Rover Defender variklis derinamas su nauja 6 greičių pavarų dėžė. 1 pavara, yra mažesnė nei ankstesnis tai padidina mažo greičio kontrolę, o didesnė 6.pavara skirta norint sumažinti triukšmą ir degalų sunaudojimą, važiuojant dideliu greičiu.

Eilę metų kalbama kad Land Rover Defender bus pakeistas nauja visureigių karta, bet nei 2011 nei 2012 kol kas nenuadoma pakeitimų. Nors Defender kai kuriose šalyse neatitinka saugumo reikalavimų, dėl to šioms rinkoms siūlomi kiti modeliai pvz. Land Rover Freelanders ar Discoveries.