2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail yra vidutinės klasės visureigis pagamintas Japonijos automobilių boncerno "Nissan" ir pardavinėjamas nuo 2001 metų. Tai buvo vienas iš "Nissan" pirmųjų visureigių ir buvo išleistas maždaug tuo pačiu metu kaip keletas kitų iš konkuruojančių bendrovių, tokių kaip Ford Escape ir jo Mazda Tribute, Hyundai Tucson, Honda CR-V ir Toyota RAV4.

X-Trail yra pozicijuonuojama tarp Nissan visureigių Xterra ir Pathfinder. X-Trail niekada nebuvo siūlomas JAV rinkoje. Pirmoji karta buvo pardavinėjama ir Kanada, kol jis buvo pakeistas Rogue modeliu. Abu modeliai Rogue ir X-Trail yra pardavinėjame Meksikoje. Rogue naudota tokia pat platformą, kaip antrosios kartos X-Trail ir yra labai panašus į Qashqai. Šiuo metu įmonė siūlo vandenilio kuro ląstelių modelį pavadino X-Trail FCV išnuomoti verslo įmonėms.

Kol kas išleistos dvi Nissan X-Trail kartos. Antrosios kartos Nissan X-Trail debiutavo 2007 m. tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje kovo mėnesį, ir buvo parduoti Europoje nuo trečiojo ketvirčio tų metų, kaip 2008 metų modelis.

Šiek tiek didesnis už ankstesnį modelį, antrosios kartos X-Trail yra pagrįstas Nissan C platforma. Nors X-Trail Europoje pasirodė 2007 m., Australijos ir Meksikos rinkose metų pabaigoje, bet tik ne Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje, kur ji buvo pakeista Nissan Rogue. Adaptuotas (facelifted) visureigio modelis pasirodė 2010 metų rugpjūtį.

Išskirtinai tik Japonijos rinkoje visureigis buvo pardavinėjamas su SR20VET varikliu, kuris gamina 206 kW (280 AG) ir yra naudojamas X-Trail GT. Australijos rinkosmodelis yra varomas 2,5 QR25DE L 4 cilindrų varikliu iš pradžių pajėgus išvustyti 132 kW (177 AG), bet nuo 2006 m. sausio, Australijos spec variklis buvo nužemintas iki 123 kW (169 AG).

Taip pat prieinamas yra QR20DE 4-cilindrų variklis, generuojantis 103 kW (140 AG) arba 110 kW (150 AG) su mechanine arba automatine pavarų dėže.