2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Audi Q3


Audi Q3 yra būsimas Audi AG Vokietijos automobilių koncerno automobilis, kuris tikimais, kad debiutas 2011 metais. Su naująją penkių durų kupė crossover bus siekiama daugiau sportinio automobilio stiliaus, o ne šeimos / Off-road versijos, tokių kaip didesni AUDI Q3 Q5 & Q7 broliai. Q3 bus taip pat pozicionuojama pirmiau nei pasiūlytas Audi Q1. Automobilyje bus naudojama Volkswagen grupės A5 (PQ35) platforma panaudota Volkswagen Golf MK5, tokia pat kai ir Volkswagen Tiguan / SEAT Tribu. Automobilis taps panašiai dydžio kaip ir konkurencinis tų pačių metų BMW X1, ir bus panašus į Mercedes-Benz GLK-klasės ir Audi Q5 tų pačių metų modelius.

Automobilyje bus apjungta skersinis variklio tipas su „elastinga“ vairo ir pakabos varinatais. Q3 bus įmontuota daug Golf MK5 elemntų pavyzdžiui, tiesioginių pavarų perjungimo pavarų dėžė (DSG) dvigubos sankabos transmisija ir 147 kW (197 AG) 2,0 FSI turbo variklis. Automobilyje taip pat turėtų būti 171 kW (229 AG) 3,0 turbo dyzelis V6 & 210 kW (282 AG) 3,6 FSI V6 Q3S flagmanas.

Nors automobilis turėtų būti prieinama tik su priekinių ratų varoma pavara (FWD), ir "quattro" specialus variantas su keturių ratų pavara, bet abejuose nebus reguliuojamo aukščio pakabos. Vietoj to, automobilis turės didesnius ratus ir sportinę pakabą.

Automobilis buvo patvirtintas atsižvelgiant į sumažėjusią paklausą didelių visureigių (SUV), ir padidėjusius visuomenės poreikius mažesniems crossovers‘iams . Gamybos vardas bus atliktas pakeitimas iš "Q3" į kitą pavadinimą, kaip su automobilių gamintojas "Infiniti numatyta sutartyje. Įvairūs Audi sąvoka automobiliai debiutavo su pavadinimu "Kryžius Coupe" ir šis pavadinimas yra gamybos Q3 galimybė.

Pirmieji automobiliai turėtų išriedėti iš gamybos linijų Liepos 2011.