2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Toyota Corolla


Toyota Corolla E140 yra dešimtosios kartos Toyota Corolla automobilių serija. Dešimtosios kartos buvo automobilis buvo išleistas Japonijoje 10 d., 2006. Išleistas tuo metu sedanas, dabar žinoma kaip Corolla Axio. Axio pavadinimas kildinamas iš graikų kalbos žodžio "axia", reiškiančio "vertingą daiktą".

Automobilio universalas išlaikė Corolla Fielder pavadinimą. Naujoje automobilio versijoje sumontuota visiškai nauja Toyota protaujanti parkavimo sistema, kuri papildomai apmokestinama perkant automobilį. Atsargine kamera montuojama kaip standartas.

Vakarų šalių rinkai yra pasiūlytos penkios Toyota Corolla klasės standartinis S, LE, XLE, ir XRS. LE ir S yra labai panašios mechaniškai, pagrindiniai skirtumai S modelio, spoilerio formoj, sidabro interjero akcentai, ir keletas kitų nežymių patobulinimų. XRS taip pat turi spoilerį kaip S modelyje, tačiau ši versija turi didesnį 2,4 l variklį, galiniai diskiniai stabdžiai, sportinę sureguliuotą pakabą, bei standartinė stabilumo ir traukos kontrolės sistemą.

Standartinė ir CE klasė (Kanadoje) bei S modeliuose galima rintis penkių pavarų mechanine arba keturių pavarų automatine transmisij`, tuo tarpu LE (skirtingai nuo ankstesnės kartos) ir XLE išskirtinai tik automatines pavarų dėžes. XRS Toyota modelyje įrengtas 2,4 litro 2AZ-FE I4 variklis, tas pats, kuris naudojamas Camry, su 158 AG (118 kW) ir 162 ft • lbf (220 N • m) sukimo momentą, su pasirinkimu tarp penkių pavarų mechanine arba penkių pavarų automatine transmisija. XRS įsibėgėti iki 60 mph (97 km / h) trunka 7,9 sekundės. Corolla su 1,8 litro varikliu turi EPS degalų taupymą reitingą siekiantį 27 Mpg mieste/35 mpg užmiestyje, abu skaičiai yra mažesni nei pasiekti su ankstesnės kartos automobiliais. 2,4 l, variklis yra įvertintas 22 mpg/30 mpg su automatine ir 22 mpg/29 mpg su mechanine. Visi varikliai turi ULEV II sertifikatą. Automobilyje sumontuotas perkelti 13,2 galonų kuro bakas naudotas ankstesnėse versijose.

Europoje viena pirmųjų šalių kurioje buvo pristatyta naujosios kartos Corolla buvo Airija.