2013 m. kovo 26 d., antradienis

Subaru Forester

Subaru Forester yra Subaru prekinio ženklo visureigis, gaminamas nuo 1997 metų  Fuji Heavy Industries automobilių koncerno. Pradžioje tai buvo kompaktiškai visureigių (crossover) klasei priskirtinas automobilis, bet su vėlesnėmis kartomis jis išaugo iki vidutinio dydžio visureigių kategorijos. Šiuo metu rinkoje yra keturios visureigio Forester kartos, paskutinė kurių pristatyta 2012.

Ketvirtosios kartos visureigis pasirodė prekyboje pirmiausiai Japonijoje nuo lapkričio 13, 2012, ir buvo prieinama  tik 2.0L varikliu su turbo rėžimu. Variklio versijos, kodas  FB20, yra su 6 greičių mechanine pavarų dėže arba su taip vadinama Lineartronic CVT versija. Turbo versija, žinoma kaip FA20 DIT, buvo perkelta nuo Subaru Legacy, bus išimtinai sujungta su jau minėta Lineartronic CVT.




Naujoji karta taip pat apima ir AWD kontrolės sistemą, vadinamą X-Mode, kuri sukurta  nelygiam ar slidžiam keliui, ir suteikia automobiliui papildomą stabilumą ir kontrolę. Variklis, pavarų dėžė ir AWD tarpusavyje sujungti į bendrą sistemą todėl besąlygiškai siejasi. 

-->
Ketvirtojoje Subaru visureigio kartoje be jau minėtosios nuolat kintamos transmisijos įdiegimo, sumažėjo vilkimo galia. Šis automobilis, taip pat pasižymi išaugusia kuro ekonomija. Kėbulas taip pat ilgesnis bei platesnis, uždėtas ant šiek tiek ilgesnės ratų bazės (2,3cm ilgesnė nei ankstesnės kartos.). Bendras automobilio ilgis 4 595 mm; plotis  1795 mm, aukštis 1695 mm, o ratų bazė dabar sudaro 2640mm.