2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Jeep Grand Cherokee



Jeep Grand Cherokee laikomas vidutinės klasės visureigiu, kuris gaminamas Jeep. Jeep yra Amerikiečių koncerno Chrysler dalis. Jeep Grand Cherokee istorijos ištakos prasidėjo dar 1983, kai American Motors (AMC) inžinieriai pradėjo projektuoti perėmėją mažesniam Jeep Cherokee (XJ). Grand Cherokee debiutavo 1992 m. sausio Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje Detroite, Mičigano valstijoje. Netrukus pradėta serijinė gamyba tam tikslui buvo pastatytas Jefferson North Assembly gamykla Detroite, Mičigane. Europos rinkai Grand Cherokee visureigis gaminamas Austrijoje Magna Steyr koncerno gamykloje.

Jeep Grand Cherokee WK2

Naujos kartos Jeep Grand Cherokee buvo pradėti paravinėti dar 2010 m. vasarą kaip 2011 modelis. WK2 visuomenei buvo pristatytas dar 2009 m. Niujorko Auto Show. Ketvirtos kartos Grand Cherokee išlaikė klasikinio Jeep automobilių stiliaus elementus suderintus su modernaus ir aptakus kėbulo stiliumi. Grand Cherokee WK2 interjeras prabangus - pasižymintis odos apdaila ir medžio elementų akcentais, įmontuota pažangia elektronine technika. 2011 WK2 gavo daugybę apdovanojimų už „off-road“ pajėgumus, prabanga, vertę, geriausia savo klasėje ir saugą kelyje.

Automobilio kėbulas buvo perdarytas iš naujo ir buvo atlikta gausybė bandymų aerodinaminiui efektyvumui gerinanti, prailgintas pravažumas ir ilgaamžiškumas, pasiketa mažesnio triukšmo, vibracijos ir minkštesniu važiavimu. Kaip ankstesnės kartos Grand Cherokee, važiuoklės yra gaminamos iš plieno. Skirtingai nei ankstesni modeliai, naujos WK2 pasižymi 4 ratų varoma nepriklausoma pakaba, skirta geresniam vairavimui keliuose „on road“.
Automobilį galima rinktis su visiškai nauju 3,6 l Pentastar V6 varikliu ir 5,7 litrų Hemi V8 varikliu. Keturių varomųjų ratų sistemos apima: Quadra-Trac I, Quadra-Trac II, ir Quadra-Drive II. Pasirenkama Quadra-Lift pakaba gali papildomai pakelti Jeep dugną iki 281,9 mm.

Hemi V8 pasižymi BVS, kuri išsijungia keturių cilindrų galvas esant mažos galios vairavimo situacijose. V8 susieta su multi-pavarų automatine transmisija, kuri apima ERS, kad rankiniu būdu būtų apribota pavarų intervalas. 3,0 litrų turbo dyzelis V6 turi 177 kW (241 AG) ir 550 Nm sukimo momentą

2011 metų modelio Grand Cherokee yra siūlomi penki lygiai: Laredo, Laredo X Limited Overland, ir Overland Summit. SRT-8 versija bus grąžinti 2012 m.