2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Lamborghini Gallardo


Lamborghini Gallardo yra sportinis automobilis pastatytas italų koncerno Lamborghini. Gallardo yra pats populiariausias Lamborghini koncerno modelis, pagaminta  daugiau nei 10.000 vienetų per septynerių metų gamybos ciklą. Automobilių pavadinimui suteiktas garsaus veislės kovos bulių vardas, o ispaniškas žodinis „gallardo“  išsiverčia į "galantiškas".

Gallardo siūlo du transmisijų pasirinkimus, paprastąją šešių greičių rankinė pavarų dėžę ir pažangią šešių greičių elektro-hidrauliniu būdu valdomą pusiau automatinę robotizuotą transmisiją, kuri Lamborghini vadinama "E-pavara". "E-pavara" leidžia vairuotojui atlikti pavarų perjungimus daug greičiau nei su rankinė pavarų dėžė. Vairuotojo pavaras aukštyn ir žemyn perjunginėti gali junginėdamas lazdeles už vairo, bet taip pat gali įjungti ir automatinį režimą.

Nuo 2005 pabaigos Lamborghini Gallardo pristatė daug pakeitimų automobilyje siekiant ištaisyti kritines pastabas išsakytas spaudos ir savininkų. Buvo pakeista išmetimo sistema,  į daugiau sportišką vieną (įskaitant atitvarą  kad ji tyliau dirtu miesto rėžimu), pertvarkyta pakaba , įrengtas naujas vairo stovas, variklio galia buvo padidinta 20 AG iki 512, 382 kW, didžiausias pokytis buvo bendras pavaros nuleidimas. Rezultate labai pagerėjo automobilio valdymas, garsas leidžiamas visos apkrovos metu taip pat pagrėjo, papildomos galios ir žemesnės pavaros padarė Lamborghini Gallardo dar greitesniu automobiliu.

Audi R8 sportinis automobilis, pradėtas 2007 m. pradžioje, remiasi Lamborghini Gallardo platforma ir naudoja 4,2 litro V8 variklį, vietoje Gallardo V10 , kad būtų išvengta tiesioginės konkurencijos su Lamborghini  Gallardo. 2008 m. gruodžio mėn Audi pristatė "Audi R8" su V10 varikliu, tiesa jo galia apribota palyginus su Gallardo varikliu.

2008 metų Lamborghini Gallardo  modelis, jau turėjo praplėstas savybes, kurios apėmę borto kompiuterį, "iPod ryšys su USB, elektra valdomi veidrodėliai, Q-citura susiuvimas, iš pradžių kurį galima buvo rasti tik  NERA modelyje ir smėlio spalvos tentas.

Lamborghini Gallardo turi eilę versijų: Lamborghini Gallardo SE2005 (Special Edition) ribota versija (250 vienetų),Nera (2007), Gallardo Spyder (2006-2008), Lamborghini Gallardo Superleggera (2007-2008),  Super Trofeo (2009), LP 550-2 Balboni (2009), LP 570-4 Superleggera (2010), LP 570-4 Spyder Performante